Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Murat Tuncay, Adnan Menderes Caddesi’ndeki orta refüjde bulunan ağaçların kesilmesine sert sözlerle tepki gösterdi. Dumlupınar Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Tuncay, belediyeyi eleştirerek, “Ağaçları kesmeden söküp başka bir yere dikmek için araçlarımızı gönderebileceğimizi ifade etmemize rağmen ağaçlar kesildi” dedi.
Tuncay’dan Adnan Menderes Caddesi Çıkışı
Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Murat Tuncay, Kütahya Adnan Menderes Caddesi’nde orta refüjde bulunan ağaçların kesilmesine ilişkin Dumlupınar Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.
Ağaç kesimini sert sözlerle eleştiren Tuncay, Kütahya Belediyesi’nin bu konuda kamuoyunu tatmin edecek bir gerekçe ortaya koyamadığını savundu.
Tuncay, cadde üzerindeki ağaçların trafik güvenliğini tehlikeye atacak bir durumda olmadığını öne sürerek, yapılan işlemin kamu yararıyla açıklanamayacağını ifade etti.
“Ağaçlar Sökülüp Başka Yere Dikilebilirdi”
Yeniden Refah Partisi olarak ağaçların kesilmeden taşınabileceğini daha önce ifade ettiklerini belirten Tuncay, Tavşanlı Belediyesi’nde bu işlem için kullanılabilecek ekipmanların bulunduğunu söyledi.
Tuncay, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Yeniden Refah Partisi Tavşanlı Belediyesi’nin elinde bu ağaçları kesmeden söküp başka bir yere dikmek üzere araçlarımız olduğunu, bu araçları resmi yazıya gerek olmaksızın sadece bir WhatsApp mesajıyla ya da bir telefonla Kütahya merkeze gönderebileceğimizi, hatta operatörleriyle birlikte gönderebileceğimizi ifade etmemize rağmen CHP’li Kütahya Belediyesi tarafından tüm ağaçlar kesilmiş durumda.”
“Evinizdeki Saksıları Saklayın” Sözleri Dikkat Çekti
Tuncay, açıklamasında CHP’li belediyeye yönelik ironik ifadeler de kullandı. Ağaç kesimine tepki gösteren Tuncay, şu sözlerle eleştirisini sürdürdü:
“Eğer CHP’li bir arkadaşınız, bir dostunuz evinize misafir olarak gelecek olursa evinizdeki saksıları mutlaka saklayın.”
Tuncay, bu sözleriyle belediyenin ağaç kesimi kararını hedef aldığını belirterek, yeşil alanlara yönelik hassasiyetin siyasi görüşe göre değişmemesi gerektiğini söyledi.
“Başka İllerde Eylem Yapanlar Kütahya’da Neden Sessiz?”
Açıklamasında çevre örgütlerine ve CHP teşkilatlarına da seslenen Tuncay, başka illerde yaşanan ağaç kesimlerinde tepki gösteren çevrelerin Kütahya’da sessiz kaldığını savundu.
Tuncay, şu ifadeleri kullandı:
“Başka siyasi partilere ait belediyeler ağaç katliamı yaptığında CHP örgütleri Türkiye’deki tüm doğa örgütlerini protestoya çağırırken, şimdi aynı doğa örgütlerinin sahada olmadığını görüyoruz. Bu durum, bu örgütlerin gerçekte tabiatla ve doğa sevgisiyle değil, ideolojik reflekslerle hareket ettiğini göstermektedir.”
“Kamu Yararı Yok, Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokan Bir Durum Yok”
Kütahya Belediyesi’nin ağaç kesimini kamu yararı gerekçesiyle savunduğunu ileri süren Tuncay, caddedeki ağaçların konumuna dikkat çekerek bu gerekçeye katılmadığını söyledi.
Tuncay, “Ağaçların yaprakları yerden metrelerce yüksekte. Hiçbir şekilde kamu yararı yok ve trafik güvenliğini tehlikeye sokacak bir durum söz konusu değil. Buna rağmen ağaçları kestiler, şimdi de köklerini çıkarmış durumdalar” dedi.
Refüjdeki Kabir İçin Dikkat Çeken Çıkış
Tuncay, Adnan Menderes Caddesi’ndeki orta refüjde bulunan ve vatandaşlar tarafından yeşile boyanan kabre de dikkat çekti.
CHP’li belediyenin yeşil renge yaklaşımını eleştiren Tuncay, şu ifadeleri kullandı:
“Madem yeşile bu kadar karşısınız, orta refüjdeki kabri de kaldırın. Vatandaşlarımız bu kabri yeşile boyamışlar. CHP Kütahya Belediyesi’nin bu kabrin yeşilini de kaldırıp griye boyamasını talep ediyoruz.”
“Doğaseverleri Protestoya Davet Ediyoruz”
Açıklamasının sonunda Kütahyalılara ve çevre örgütlerine çağrıda bulunan Tuncay, ağaç kesimine karşı kamuoyunun tepki göstermesi gerektiğini belirtti.
Tuncay, “Biz, kıyametin kopacağını bilseniz elinizde bir fidan varsa onu dikin diyen Hazreti Peygamber’in ümmetiyiz. Kütahya’daki tüm doğasever hemşehrilerimizi ve Türkiye çapındaki tüm doğa örgütlerini bu durumu protestoya davet ediyoruz” dedi.
Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Murat Tuncay’ın açıklamaları, Adnan Menderes Caddesi’ndeki ağaç kesimi tartışmasını siyasi gündemin önemli başlıklarından biri haline getirdi.






