Kütahya’nın en yoğun bölgelerinden biri olan Evliya Çelebi Mahallesi, Millet Bahçesi çevresindeki düzenlemelerle gündeme geldi.
Vatandaşlar, Millet Bahçesi yakınında bulunan Şembel Caddesi alt kısmındaki mazgal ızgaralarının yanlış yönde döşendiğini öne sürüyor.
“TEKERLEK BOŞLUĞA GİRİYOR, KAZA KAÇINILMAZ”
İddiaya göre ızgara demirlerinin yol yönüne paralel yerleştirilmesi nedeniyle özellikle:
- Bisiklet tekerlekleri
- Bebek arabaları
- Pazar arabaları
boşluklara girerek ani kazalara neden oluyor.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ: “BU BİR MÜHENDİSLİK HATASI”
Mahalle sakinleri, bölgenin yoğun kullanılan bir yaşam alanı olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Her gün yüzlerce insan bu yolu kullanıyor. Teker mazgala girince bisiklet bir anda kilitleniyor ve sürücü savruluyor. Bu kabul edilemez.”
“BASİT BİR DÜZENLEMEYLE ÇÖZÜLÜR”
Uzmanlara göre sorunun çözümü oldukça basit: ızgaraların yola dik (enine) şekilde yeniden yerleştirilmesi gerekiyor.
Bu düzenleme ile tekerleklerin boşluğa girme riski ortadan kalkıyor ve olası kazalar önlenebiliyor.
GÖZLER BELEDİYEDE
Vatandaşlar, yaşanan riskli durumun bir an önce giderilmesini isterken gözler Kütahya Belediyesi’nin atacağı adıma çevrildi.





