Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), şebeke tesis ve bakım-onarım çalışmaları kapsamında 23 Temmuz Perşembe günü Kütahya'nın birçok noktasında planlı elektrik kesintisi uygulanacağını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre kesintiler, çalışmaların yürütüleceği bölgelerde belirlenen saatler arasında gerçekleştirilecek. Çalışmaların planlanandan önce tamamlanması halinde ise elektrik, ilan edilen saat beklenmeden yeniden verilecek.

Merkez ilçede birçok bölge etkilenecek

Kütahya Merkez'de Teşvikiye ve Çubukiçi köyleri ile Büyüksaka Köyü, ayrıca Simav yolu üzerindeki bazı bölgelerde elektrik kesintisi uygulanacak. Bunun yanı sıra Simav ilçesi Esenevler Mahallesi'nde farklı saat aralıklarında planlı kesintiler yapılacak.

Simav'da geniş kapsamlı kesinti

Simav ilçesinde Balıköy, Kestel ve Esenevler başta olmak üzere çok sayıda mahalle ve köyde elektrik kesintisi yaşanacak. Kesintilerden ayrıca maden işletmeleri, güneş enerji santralleri (GES), baz istasyonları, içme suyu tesisleri ve çeşitli sanayi kuruluşları da etkilenecek.

Gediz'de köyler kesintiden etkilenecek

Gediz ilçesinde Yeşilçay, Yukarısusuz, Cebrail ve Yunuslar başta olmak üzere birçok köy ve mahallede sabah saatlerinden akşama kadar planlı elektrik kesintisi uygulanacak. Kesintiden çevredeki çok sayıda köy ile iletişim altyapıları ve bazı işletmeler de etkilenecek.

Hisarcık'ta bakım çalışması yapılacak

Hisarcık ilçesinde ise Karbasan ve Şeyhler köyleri başta olmak üzere çeşitli mahalle ve sokaklarda elektrik kesintisi planlandı. Ayrıca Sefaköy'de de belirli saatlerde enerji verilemeyecek.

OEDAŞ, vatandaşların planlı kesintilere karşı gerekli tedbirleri almalarını isterken, bakım çalışmalarının erken tamamlanması halinde elektrik enerjisinin ilan edilen saatten önce verilebileceğini bildirdi.

Muhabir: Saadet Nihan ÖZDAMAR