Kütahya’nın da aralarında bulunduğu 8 ilde sahte altınlarla dolandırıcılık yapan karı koca, Bartın’da düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelilerin, kent kent dolaşarak kuyumcuları hedef aldığı ve Kütahya’da da benzer bir yöntemle dolandırıcılık gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Bartın’da bir kuyumcu dükkânının sahibi, müşteri kılığındaki bir çift tarafından sahte altın verilip 122 bin 700 TL dolandırıldığını belirterek Bartın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine başvurdu. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 148 saatlik güvenlik kamerası görüntüsünü inceleyerek şüphelilerin M.S. ve S.S. isimli karı koca olduğunu belirledi.

Antalya’dan kiraladıkları araçla Bartın’a geldikleri tespit edilen çiftin, İstanbul, Bolu, Ordu, Zonguldak, Burdur, Kütahya ve Ankara illerinde de aynı yöntemle kuyumcuları dolandırdıkları ortaya çıktı. Bartın’daki son vurgunun ardından kaçmaya hazırlanan şüpheliler, Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı doğrultusunda düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Korkunç Kaza: Hayat Mücadelesi Veriyor
Korkunç Kaza: Hayat Mücadelesi Veriyor
İçeriği Görüntüle

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen karı koca, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA