Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının önlenmesine yönelik çalışmaları yaz aylarında da aralıksız sürdü. Kent merkezi, şehirlerarası güzergâhlar ve ilçelerde gerçekleştirilen operasyonlarda uyuşturucu maddeler piyasaya sürülmeden ele geçirilirken, çok sayıda şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
106 BİN SENTETİK ECZA TEK OPERASYON ZİNCİRİNDE ELE GEÇİRİLDİ
Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 14 Ağustos'ta kamuoyuna yansıyan iki ayrı operasyonunda, büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
Uyuşturucu taşıdığı belirlenen 3 araca yönelik gerçekleştirilen ilk çalışmada, 2 bin kutu içerisinde toplam 106 bin adet sentetik ecza bulundu. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 şüphelinin tamamı tutuklandı.
Aynı çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen ikinci operasyonda ise 673,36 gram uyuşturucu madde, 2 bin 330 adet uyuşturucu hap ve yaklaşık 500 kilitli şeffaf poşet ele geçirildi. Bu operasyonda yakalanan bir şüpheli de tutuklandı. Böylece iki operasyonda 6 şüpheli cezaevine gönderildi.

ARAÇTAN 14 BİN 622 SENTETİK ECZA ÇIKTI
Kütahya'da Ağustos ayında gerçekleştirilen bir diğer önemli yakalama ise şehirlerarası uyuşturucu sevkiyatı şüphesiyle durdurulan bir araçta yaşandı.
Kütahya-Afyonkarahisar polis noktasında durdurulan otomobilde yapılan ayrıntılı aramada 274 ilaç kutusu içerisinde 14 bin 622 adet sentetik ecza ele geçirildi.
Araçta bulunan 4 şüpheli gözaltına alınırken, daha sonra çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin Kocaeli'den Antalya'ya uyuşturucu sevkiyatı yaptıklarının değerlendirildiği bildirildi.
56 BİN İÇİMLİK SENTETİK KANNABİNOİD ELE GEÇİRİLDİ
Narkotik ekiplerinin 20 Ağustos 2026'da kamuoyuna yansıyan bir başka operasyonunda ise uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen kişilerin ikametlerine baskın düzenlendi.
Adreslerde gerçekleştirilen aramalarda 23 parça halinde yaklaşık 56 bin içimlik sentetik kannabinoid, 6 gram sentetik kannabinoid ham maddesi, 3 adet sentetik ecza, uyuşturucu hazırlanmasında kullanıldığı değerlendirilen 4 adet aseton ve 2 makas ele geçirildi.
Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğer şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

68 ŞÜPHELİ YAKALANDI, 6'SI TUTUKLANDI
Ağustos ayında açıklanan başka bir çalışma bilançosunda ise Kütahya genelinde uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesine yönelik operasyonlarda 68 şüphelinin yakalandığı bildirildi.
Çalışmalar kapsamında 2 kilo 110 gram uyuşturucu madde ile 112 adet sentetik ecza ele geçirilirken, yakalanan şüphelilerden 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
GEDİZ MERKEZLİ OPERASYONDA 24 GÖZALTI
Uyuşturucuyla mücadele Kütahya'nın ilçelerinde de sürdü. 29 Temmuz 2026'da Gediz Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında uyuşturucu madde kullandıkları belirlenen kişilere yönelik operasyon düzenlendi.
Gediz'de 12 şüpheli gözaltına alınırken, soruşturmayla bağlantılı olarak farklı illerde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 12 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 24'e yükseldi.

HAZİRANDA 21 AYRI NARKOTİK YAKALAMASI
Kütahya Emniyet Müdürlüğünün Haziran ayı başında açıklanan iki haftalık çalışma bilançosunda da uyuşturucuyla mücadeleye ilişkin önemli veriler yer aldı.
Ekiplerin 21 ayrı narkotik madde yakalamasında 323,22 gram uyuşturucu madde, 92 adet sentetik ecza ve 21 parça kâğıda emdirilmiş kannabinoid ele geçirdiği bildirildi.
AĞUSTOSTA 120 BİNİ AŞKIN SENTETİK ECZA YAKALANDI
Yalnızca kamuoyuna açıklanan iki büyük Ağustos operasyonundaki rakamlar toplandığında, 106 bin ve 14 bin 622 olmak üzere en az 120 bin 622 adet sentetik ecza ele geçirildi.
Buna 56 bin içimlik sentetik kannabinoid, binlerce uyuşturucu hap ve kilogramlarla ifade edilen diğer uyuşturucu maddeler de eklendiğinde, Kütahya'da yaz döneminde uyuşturucu ticaretine yönelik operasyonların boyutu dikkat çekti.
Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü, özellikle gençleri uyuşturucu madde kullanımından ve uyuşturucu ticareti yapan kişilerden korumaya yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.





