Dumlupınar Gazetesi olarak Kütahya pazarlarında yaptığımız incelemede fiyatların seyri mercek altına alındı. Kütahya Pazarcılar ve Sebzeciler Odası Başkanı Hakan Akdaş, fiyatlardaki artış ve düşüş beklentisine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Fiyatlar düşecek mi? Kritik açıklama

Pazardaki genel durumu değerlendiren Hakan Akdaş, fiyatların düşme ihtimaline değinerek şu ifadeleri kullandı:

Kütahya’da zeka mücadelesi: satrançta büyük rekabet
Kütahya’da zeka mücadelesi: satrançta büyük rekabet
İçeriği Görüntüle

“Fiyatların düşeceğini tahmin ediyoruz. Ancak savaş devam ettiği sürece, akaryakıt fiyatları ve işçi maliyetleri yüksek kaldıkça bu düşüşün gerçekleşmesi zor.”

Kütahya Pazar Çarşamba Pazarı (2)

Maliyetler fiyatları belirliyor

Akdaş, özellikle maliyet kalemlerindeki artışın pazara doğrudan yansıdığını vurguladı.

“Akaryakıta bağlı olarak kullandığımız poşetin fiyatı eskiden 1 liraydı, bugün daha yüksek seviyelere çıktı” diyerek, maliyet artışlarının zincirleme etki oluşturduğunu ifade etti.

Savaş biterse fiyatlar düşebilir

Fiyatların geleceğine ilişkin en net mesaj ise savaş vurgusuyla geldi.

Kütahya Pazar Çarşamba Pazarı (3)

Akdaş, “Savaşın sona ermesi halinde fiyatların genel olarak ciddi şekilde düşeceğini öngörüyoruz” diyerek umut veren bir tablo çizdi.

Pazarda belirsizlik sürüyor

Kütahya pazarlarında fiyatların kısa vadede dalgalı seyretmesi beklenirken, akaryakıt ve üretim maliyetlerindeki gelişmeler belirleyici olacak.

Akdaş

Muhabir: Hüseyin GEZGİN