Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Yeniköy’de, Hasandayı maden göleti olarak bilinen bölgede çevre kirliliği iddiaları gündeme geldi.

Bölgede faaliyet gösteren bir süt çiftliği ve biyogaz enerji üretim tesisinden çıkan atıkların gölete denetimsiz şekilde boşaltıldığı öne sürüldü.

GECE SAATLERİNDE KONTROL YAPILDI

İddialara ilişkin açıklama yapan Sefa Sevim, vatandaşların gece saatlerinde bölgede yaptığı kontrollerde tesisten gölete doğru uzanan bir boru hattı bulunduğunu ve atık boşaltımının sürdüğünün görüldüğünü ileri sürdü.

Sevim, “Gece 01.00 sularında duyarlı vatandaşlarımızın yaptığı saha kontrollerinde tesisten gölete boru hattı çekildiği ve atık boşaltımının devam ettiği görülmüş, gölette toplu balık ölümleri video ile kayıt altına alınmıştır” dedi.

8295Ea2D 6Fb0 4367 8F9C 39A4Ff7C852B

GÖLETTE BALIK ÖLÜMLERİ GÖRÜNTÜLENDİ

Bölgede yapılan kontroller sırasında çok sayıda balığın telef olduğu belirtilirken, balık ölümlerinin cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alındığı ifade edildi.

Yaşanan durumun ardından bölge sakinleri, balık ölümlerinin nedeninin belirlenmesi ve gölete atık boşaltıldığı iddiasının araştırılması için yetkili kurumların bölgede inceleme yapmasını istedi.

KESİN NEDEN RESMÎ İNCELEMEYLE BELİRLENECEK

Göletteki balık ölümlerinin kesin nedeni ile gölete bırakıldığı ileri sürülen maddelerin içeriğinin henüz resmî olarak belirlenmediği bildirildi.

Kütahya’ya dev yatırım müjdesi: 1.500 kişiye iş kapısı
Kütahya’ya dev yatırım müjdesi: 1.500 kişiye iş kapısı
İçeriği Görüntüle

018D22Aa 1E81 4074 B35E 7B50Cade799F

Kaynak: İHA