Kütahya’nın Bölücek Mahallesi’nde, yeni yapılan konutlarla ana caddeyi birbirine bağlayan yaya köprüsünün bakımsız hali mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Aradan geçen 6 aya ve yapılan çok sayıda başvuruya rağmen herhangi bir çalışma yapılmadığını belirten vatandaşlar, yetkililere acil müdahale çağrısında bulundu.

“Her gün çocuklarımız bu köprüden geçiyor”

Bölgede yaşayan site sakinleri, söz konusu köprünün özellikle öğrenciler ve aileler tarafından yoğun olarak kullanıldığını ifade ederek mevcut durumun ciddi risk oluşturduğunu dile getirdi.

E543770E 283F 41E4 A907 6C420Ac521F4

Mahalle sakinleri yaşadıkları endişeyi şu sözlerle aktardı:

“Onlarca kez başvuru yaptık ama kimse ilgilenmedi. Bu köprüden her gün çoluk çocuk geçmek zorunda. Allah korusun bir kaza olmadan çözüm istiyoruz.”

Yapılaşma arttı, yaya güvenliği sağlanamadı

Bölgedeki yeni konutların tamamlanmasıyla birlikte yaya trafiğinin arttığını belirten vatandaşlar, köprünün mevcut haliyle güvenli ulaşım imkânı sunmadığını söyledi. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğun olarak kullanılan geçiş noktasının bakım ve onarım beklediği ifade edildi.

Kütahya’da gönülleri ısıtan Ramazan buluşması
Kütahya’da gönülleri ısıtan Ramazan buluşması
İçeriği Görüntüle

982C5240 2E3A 410C B5Ef 0A15D0D016B8

Belediye’ye çağrı: Önlem alınmalı

Mahalle halkı, olası bir kazanın yaşanmaması için köprüde bakım, onarım ve güvenlik düzenlemelerinin bir an önce yapılmasını talep ederek Kütahya Belediyesi’nden çözüm beklediklerini dile getirdi.

Bölge sakinleri, gerekli çalışmaların başlatılmasıyla hem öğrencilerin hem de ailelerin güvenli bir şekilde ulaşım sağlayabileceğini belirtti.

Muhabir: Emine DEMİRELLİ