Kütahya’nın Gelinkaya köyünde yaşayan Emre Emrah Yeşil, kendisine ait olduğunu belirttiği tapulu arazide bilgisi ve onayı dışında kazı yapılarak boru döşendiğini öne sürerek sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulundu.

Yeşil, yayımladığı videoda söz konusu çalışmaya tepki göstererek daha önce konuyla ilgili çeşitli kurumlara başvurduğunu ancak sonuç alamadığını ifade etti.

“TAPULU ARAZİME HABERİM OLMADAN GİRDİLER”

Arazisindeki iş makinesinin önünde beklediği görüntüleri paylaşan Yeşil, “Burası benim tapulu arazim. Benim haberim yokken gelip kazmak suretiyle bu boruları koymuşlar. Ben burada bu boruları istemiyorum, kaldırsınlar” ifadelerini kullandı.

Daha önce Vali Musa Işın ile görüşmek için girişimde bulunduğunu da dile getiren Yeşil, videoda doğrudan Vali Işın’a seslenerek mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Yeşil ayrıca kendisinin ve köye sonradan yerleşen bazı vatandaşların yaklaşık iki yıldır çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını ileri sürdü. Bu yöndeki iddialarıyla ilgili de yetkililerden destek talep etti.

Kütahya’da Acı Gün: 5 Kişi Hayatını Kaybetti
Kütahya’da Acı Gün: 5 Kişi Hayatını Kaybetti
İçeriği Görüntüle

PAYLAŞIMIN ARDINDAN VALİLİK DEVREYE GİRDİ

Edinilen bilgilere göre Yeşil’in sosyal medyada yaptığı çağrının ardından Kütahya Valiliği konuyla ilgilenerek gerekli girişimlerde bulundu. Yaşanan gelişmeler sonrasında Yeşil, arazisiyle ilgili mağduriyetinin giderildiğini duyurdu.

VALİ IŞIN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Yeni bir video yayımlayan Emre Emrah Yeşil, Vali Musa Işın’a teşekkür ederek, “Sayın Valim çok sağ olun, çok teşekkür ediyoruz. İlginiz ve alakanızla uğrayacağımız bir mağduriyeti giderdiniz” dedi.

Yeşil, ilk videosunda dile getirdiği diğer sorunlara ilişkin de yetkililerin kendilerini dinlemesini isteyerek, “Videoda bahsi geçen diğer konularda da bize kulak verirseniz gerçekten çok mutlu olacağız. Çok sağ olun, çok teşekkürler Sayın Valim” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Münevver YILMAZ