Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde içme suyu arızası yaşandığı bildirildi. Dumlupınar Belediye Başkanı Zekeriya Yılmaz'ın paylaştığı bilgilere göre, arızanın Dumlupınar Göleti çevresinde, Değirmen Deresi mevkisinde bulunan Murat Dağı su hattı üzerinde oluştuğu tespit edildi. Belediye ekipleri, bölgeye hızlı bir şekilde sevk edilerek arızanın giderilmesi için çalışma başlattı. İlçede yaşayan vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına ekiplerin yoğun mesai harcadığı ifade edildi.

Imesuyu

Kütahya'nın İlçesinde Su Hattında Arıza Meydana Geldi

Dumlupınar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, içme suyu isale hattında meydana gelen arızanın tespit edildiği ve onarım çalışmalarının başladığı belirtildi. Açıklamada, “Belediye personellerimiz arızanın tamiri için çalışmalara başlamıştır. En kısa sürede arıza giderilerek hatta yeniden su verilecektir” ifadelerine yer verildi. Ekiplerin özellikle zorlu arazi koşullarına rağmen müdahaleyi hızlandırmak için yoğun çaba gösterdiği aktarıldı.

Kütahya Ülkü Ocakları’nda bayrak değişimi: Veli Özdemir göreve başladı
Kütahya Ülkü Ocakları’nda bayrak değişimi: Veli Özdemir göreve başladı
İçeriği Görüntüle

Zyılmblddk

Dumlupınar Belediye Başkanı Zekeriya Yılmaz, yaşanan su hattı arızası ile ilgili yaptığı açıklamada dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, sorunun yalnızca teknik bir arıza olmadığını, geçmişte yaşanan bazı müdahalelerin de etkili olabileceğini ifade etti.

Yılmaz, özellikle bölgede yapılan çalışmalar sırasında dökülen hafriyatın su hattı üzerini kapattığını öne sürdü. Bu durumun, mevcut arızanın oluşmasında etkili olabileceğine dikkat çekti. Konuyla ilgili resmi adımlar atacaklarını belirten Yılmaz, “Yarından itibaren Ulaştırma Bakanlığı ve Kütahya Valiliği’ne durumu bildireceğiz. Yaşanan mağduriyetin giderilmesini talep edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Saadet Nihan Özdamar