Kütahya’da hafta başında etkili olan yüksek sıcaklıklar, yerini kısa sürede serin ve yağışlı havaya bıraktı. Özellikle son iki gün içinde yaşanan bu ani değişim, kent genelinde büyük bir şaşkınlık yarattı.

07A57810 91Ad 4F8A 812E 539Ecbab0307

Aynı Sokakta İki Mevsim Birden Yaşandı

Kent merkezinde ortaya çıkan manzara adeta “iki mevsim bir arada” dedirtti. Bir yanda mont ve ceketle dolaşan vatandaşlar, diğer yanda ise tişörtle gezenler dikkat çekti.

Vatandaşlar, sabah güneşli havaya aldanarak ince giyindiklerini ancak gün içinde bastıran yağmur ve serinlik nedeniyle zor anlar yaşadıklarını ifade etti.

2411A4Cd 28F8 4F0A A68F A1F14D73B85F

Vatandaşlar Kararsız: Ne Giyeceğimizi Bilemiyoruz

Kütahyalılar yaşanan durumu şu sözlerle özetledi:
“Sabah yaz gibi, öğleden sonra sonbahar. Evden çıkarken ne giyeceğimizi şaşırdık. Artık yanımıza hem şemsiye hem de hırka almak zorundayız.”

Ani sıcaklık düşüşleri özellikle sabah ve akşam saatlerinde daha fazla hissedilirken, gün içindeki değişkenlik dikkat çekiyor.

Hava Dalgalanması Devam Edecek

Önümüzdeki günlerde sıcaklıkların yeniden yükselmesi beklenirken, hava durumu dalgalanmalarının bir süre daha etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Uzmanlar, özellikle mevsim geçişlerinde sıkça görülen bu değişimlere karşı vatandaşların günlük hava tahminlerini takip etmeleri gerektiğini belirtiyor.

Kütahya’da 10 Milyonluk Sarıkız Parkı Açıldı
Kütahya’da 10 Milyonluk Sarıkız Parkı Açıldı
İçeriği Görüntüle

4De023A3 20D4 4Acf B54E 800Fb456F884

Muhabir: Münevver YILMAZ