Kütahya’da, 2025-2026 eğitim öğretim yılı kapsamında yürütülen Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi çerçevesinde yıl sonu şenliği gerçekleştirildi. Merkez Hira Camii ve Evliya Çelebi Camii’nde düzenlenen programa yaklaşık 500 öğrenci katıldı.
500 Öğrenci ÇEDES Şenliğinde Buluştu
Kütahya İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinliğe; Kadir Atlım, Tenzile Erdoğan, Şehit Uzman Çavuş Hasan Yaşar ve Ahteri İmam Hatip Ortaokullarından öğrenciler katılım sağladı.
Programda öğrenciler, hem cami ortamını yakından tanıma fırsatı buldu hem de milli, manevi ve kültürel değerler kapsamında çeşitli etkinliklere katıldı.

Öğrencilere Cami Adabı ve Değerler Eğitimi Anlatıldı
Etkinlik kapsamında Din Hizmetleri Şube Müdürü Cemalettin Torun tarafından öğrencilere cami adabı, manevi değerler ve değerler eğitimi konularında bilgilendirmelerde bulunuldu.
Programda ayrıca “Cami Adabı ve Cami Tanıtımı”, “Bir Ayet Bir Hadis” ve “ÇEDES Tanıtımı” başlıklarında çeşitli faaliyetler düzenlendi. Öğrenciler, etkinlikler sayesinde hem eğlenceli vakit geçirdi hem de değerler eğitimi konusunda önemli kazanımlar elde etti.
Program İkramlarla Sona Erdi
Çocukların milli ve manevi değerlerle buluşmasına katkı sunan ÇEDES Projesi yıl sonu şenliği, Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi tarafından öğrencilere yapılan ikramların ardından sona erdi.





