Dumlupınar Gazetesi olarak mikrofon uzattığımız esnaf Birol Akkaş, son dönemde yaşanan fiyat artışlarının doğrudan sahaya yansıdığını söyledi.

“Fiyat artışları hem satışları hem de alınan miktarı etkiliyor. İnsanlar artık daha az mama alıyor. Bu da sokaktaki hayvanlara verilen desteğin azalmasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.

C3E2731A 018F 426B B19D F18Abced870A

Tercih: Uygun fiyatlı ama kaliteli ürünler

Hayvanseverlerin büyük çoğunluğunun ekonomik ürünlere yöneldiğini belirten Akkaş, tamamen ucuz ürünlerin ise tercih edilmediğini vurguladı.

“Çok ucuz ama kalitesiz ürünler alınmıyor. Genelde fiyat-performans ürünleri tercih ediliyor. Hem biz satıcılar hem de vatandaşlar bu dengeyi korumaya çalışıyoruz” dedi.

6634De67 Ac37 43C3 8373 F90Cc80A741F

Kedi maması önde, köpek ürünleri geride

Sokak hayvanları için yapılan alışverişlerde kedi mamasının açık ara önde olduğunu belirten Akkaş, köpek mamalarına olan ilginin daha sınırlı kaldığını söyledi.

Aylık maliyet büyüyor

Hayvanseverlerin en çok merak ettiği konulardan biri olan aylık maliyet ise her geçen gün artıyor.

Kütahya tek yürek: Tavşanlı Linyitspor'dan, Şimşek'e tebrik
Kütahya tek yürek: Tavşanlı Linyitspor'dan, Şimşek'e tebrik
İçeriği Görüntüle

Ortalama bir kedinin aylık mama tüketimi birkaç kilogramı bulurken, fiyatlara bağlı olarak bu maliyet yüzlerce lirayı aşıyor.

Bu durum, birçok hayvansever için sürdürülebilirliği zorlaştıran bir yük haline geliyor.

4F631Af9 22D1 4Cd7 A519 E3F075Fb0D77

“Sevgi yetmiyor”

Artan maliyetler nedeniyle bazı hayvanseverler artık eskisi kadar destek veremediklerini ifade ediyor.

Sokakta yaşayan canlar için verilen mücadele devam etse de, ekonomik şartlar bu desteği her geçen gün daha da zorlaştırıyor.

108761Dc 1782 483B A634 325Cbaf349C3

Muhabir: Hüseyin GEZGİN